De zonnebril voor 2021 is trendy én beschermend

by Barbara
in Nieuws
on 08 juni 2021
Hits: 1512

Ontdek waarom een kwalitatieve zonnebril een absolute must is! 

De zomer is er eindelijk weer en daar hoort een nieuwe trendy zonnebril bij! Bij Optiek Design Barbara vind je de nieuwste modellen, denk aan retro frames, de 'cat-eye' look, groot én rond, getinte glazen in een regenboog aan kleuren en meer! De zonnebril trends voor 2021 zijn alles behalve saai. Hoewel de nostalgische retro-stijlen alom zijn, is ook een tijdloos design een échte investering. Ga deze zomer voor kwalitatieve zonnebrilglazen die uw ogen écht beschermen, zonder in te boeten op stijl!

 

Kwaliteit, functionaliteit én vorm

Iedereen denkt er tijdens de zomer aan om zijn huid te beschermen tegen de zon. Dat u uw ogen ook goed moet beschermen, is helaas minder bekend. Kies deze zomer voor trendy én kwaliteit. Een goede zonnebril kan namelijk het verschil betekenen tussen een goed of slecht zicht.

Zo is blootstelling aan teveel uv-straling mede verantwoordelijk voor staar of cataract. In een recent onderzoek is bovendien gebleken dat blootstelling aan uv-stralen verantwoordelijk is voor leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD). Dit is de netvliesaandoening die de grootste oorzaak is voor een permanente achteruitgang van het zicht. Net zoals bij huidkanker merkt u de effecten pas na een lange periode van opeenstapeling van schade. Net daarom is het belangrijk om deze zomer al voor een kwaliteitsvolle zonnebril te kiezen! 

Bij Optiek Design Barbara nabij Dilsen-Stokkem heeft u gelukkig een riante keuze in kwalitatieve zonnebrillen voor zowel dames, heren als kinderen. Ook bieden we een ruime keuze aan geavanceerde glazen op sterkte! Naast topmerken zoals Serengeti, Persol en Ray-Ban is er ook ruime keuze aan andere merken zoals Armani, Victoria Beckham, Kaleos, Unique Design Milano en Jimmy Choo. Investeer in een tijdloos design, of kies net voor een échte eyecatcher!

 

Hoe kies je een goede zonnebril?

Bij Optiek Design Barbara in Maasmechelen wordt de klant hier goed in begeleid. Na een eventuele meting bekijken we de verschillende mogelijkheden en zoeken een zonnebril naar uw smaak!

Onze zonneglazen zijn allemaal UV400. Dit wil zeggen dat alle lichtstralen met golflengtes tot 400 nanometer geblokkeerd worden. Dit omvat alle UVA- en UVB-stralen. Daarnaast kan u dan kiezen welke kleur glazen nodig is. Dit noemt men de kleurintensiteit. Deze gaat in categorieën van 0 t/m 4. Categorie 0 wil zeggen tot 20% absorptie van het licht en bescherming 4 wil zeggen 92-97% lichtabsorptie. We raden een absorptie van minimaal 75% aan. Enkel voor uitzonderlijk fel licht zoals bijvoorbeeld voor winter- of watersport, kies je het best voor categorie 4. De kleur van de glazen vermindert het zichtbare licht en beschermt tegen verblinding. De kleur heeft dus geen effect op de UV-bescherming. Donker betekent dus niet dat je beter beschermd bent. Het is geen noodzaak, maar afhankelijk van het gebruik kan het kan goed zijn om de glazen te laten polariseren zodat hinderlijke schitteringen geneutraliseerd worden. Deze glazen zijn vooral nuttig voor watersporten en wintersport, en in het autoverkeer. Ook voor mensen die een correctiebril dragen (verzienden, bijzienden...), ouderen, mensen die last hebben van hun ogen in zonlicht of mensen die een oogoperatie hebben ondergaan (refractieve chirurgie of cataract), zijn polariserende glazen nuttig.

 

GRAAG EEN TRENDY EN KWALITATIEVE ZONNEBRIL KOPEN?

Kom eens langs bij Optiek Design Barbara in Maasmechelen en ontdek dé trendy zonnebrillen voor 2021!